УКР РУС

Президент МОК вкотре зганьбився, виправдовуючи участь росіян на Олімпіаді-2024: "Людям набридли війни"

17 липня 2024 , 00:56 / Читать на русском

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах зробив неоднозначну заяву напередодні Олімпійських ігор у Парижі.

"Мільярди людей з усього світу з нетерпінням чекають на Олімпіаду в Парижі. У той час, коли світ роздирають стільки конфліктів і розбіжностей, людям усюди набридла ненависть, війни, агресія та фейкові новини.

Президент МОК оскандалився заявою про допуск росіян на Олімпіаду-2024

На цьому геополітичному тлі ми раді, що наші численні зусилля протягом останніх років дозволяють нам об’єднати спортсменів з територій усіх 206 національних олімпійських комітетів та олімпійську команду біженців МОК у мирному змаганні.

Це означає, що навіть якщо їхні країни перебувають у конфлікті чи у стані війни, їхні спортсмени змагатимуться, дотримуючись одних правил. Вони будуть мирно жити разом під одним дахом в Олімпійському селищі. 10 500 найкращих спортсменів світу надішлють це надихаюче послання єдності, надії та миру з Франції у світ. Завдяки відкритості, повазі, інклюзивності та справжній солідарності, кожен почуватиметься як удома на Олімпійських іграх у Парижі 2024", – наводить слова Баха офіційний сайт МОК.