УКР РУС

НОК назвав точну кількість спортсменів, які представлять Україну на Олімпіаді в Парижі – це антирекорд

9 липня 2024 , 13:59 / Читать на русском

Національний олімпійській комітет сказав остаточну кількість спортсменів, що поїдуть на Олімпійські ігри.

Президент НОК Вадим Гутцайт повідомив, що 140 спортсменів представлять Україну на Олімпіаді-2024. Про це він сказав під час пресконференції, яка була присвячена підготовці олімпійських атлетів.

Україна здобула п'яту олімпійську ліцензії з дзюдо – відома причина

Українські спортсмени будуть представлені у 23 видах спорту. Найбільше наших представників буде в легкій атлетиці – 25 та у футболі – 18. По 9 спортсменів буде у стрибках у воду, веслуванні та боротьбі. Художня й спортивна гімнастики, академічне веслування, теніс, стрільба та фехтування будуть представлені 6 атлетами.

5 представників буде у плаванні та дзюдо, 4 – у велоспорті, до якого входять шосе та маунтенбайк. Сучасне п'ятиборство, бокс, брейкінг та настільний теніс будуть представляти 3 атлета. У скелелазінні, артистичному плаванні та стрільбі з лука виступлять 2 спортсмени. По одному представнику в бадмінтоні та важкій атлетиці.

Зазначимо, що це найменша кількість спортсменів в історії України на Олімпійських іграх. Попередній антирекорд був на Олімпіаді в Токіо у 2021 році. Тоді нашу країну представляли 155 атлетів.

Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня та триватимуть по 11 серпня.