УКР РУС

Гидота дня: росіян і білорусів допустили до олімпійського відбору з веслування на байдарках і каное

3 травня 2024 , 18:58 / Читать на русском

Російські та білоруські веслувальники зможуть змагатися в олімпійському відбірковому турнірі з веслування на байдарках та каное в Угорщині.

Про це стало відомо з документів Міжнародної федерації веслування. До заявки увійшли нейтральні спортсмени з російськими паспортами: Олексій Коровашков, Михайло Павлов, Захар Петров, Олеся Ромасенко, Іван Штиль, Світлана Черніговская, Анастасія Долгова, Віталій Єршов, Максим Спесівцев.

Що робити з росіянами та білорусами на Олімпіаді – українським атлетам надали офіційні рекомендації

Також на турнірі виступлять білоруси Олег Юреня, Владислав Кравець, Дмитро Натинчик, Іван Потапенко, Віталій Осецький, Владислав Полешко, Аліна Світа, Вероніка Леонюк, Марія Коваленко, Юлія Трушкіна, Ангеліна Бардановська, Ольга Клімова.

Деякі безпрапорні змагатимуться в тих самих категоріях, що й українські веслувальники. Європейський відбірковий турнір до Ігор-2024 відбудеться в Сегеді з 8 по 9 травня. Ігри-2024 прийматиме Париж з 26 липня по 11 серпня.

Додамо, що Міжнародна федерація веслувального спорту допустила на міжнародну арену представників держави-терористки та її поплічниці ще влітку 2023 року.