УКР РУС

Макрон підтримав співачку, яка виступить на відкритті Олімпіади: дві третини французів з ним не згодні

6 квітня 2024 , 19:33 / Читать на русском

Президент Франції Емануель Макрон став на захист франко-малійської співачки Аї Накамури, яка виступить під час церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Після того, як Емануель Макрон оголосив, що 28-річна французька співачка Ая Накамура, яка народилась у Малі, колишній колонії Франції, виступить під час церемонії відкриття Олімпіади-2024, впливові ультраправі політики та інші консерватори накинулися на дівчину, звинувативши її у вульгарності та неповазі до французької мови.

Халепа дня: віце-чемпіон світу зі стрибків у воду гепнувся об дошку на очах у Макрона – відео

Расистські образи в інтернеті, в яких висміювалась співачка, навіть спровокували поліцейське розслідування.

"Я думаю, що вона точно підходить для церемонії відкриття або закриття Ігор. Якщо вона бере участь у церемонії разом з іншими артистами, я вважаю, що це добре. Ігри та церемонії мають показати усю різноманітність Франції. Вона є частиною французької культури та французької музики», – заявив Макрон.

Самобутня Ая вважається однією з найпопулярніших французькомовних виконавиць у світі. Проте французи не підтримали артистку. 63% проголосували проти виступу Накамури на відкритті, пояснюючи таку позицію тим, що музика Аї "не представляє Францію", – пише The New York Times.

Расистський скандал навколо талановитої артистки підняв голова Сенату Франції та депутат правої партії Республіка Жерар Ларше. Йому не сподобалась "неправильна" французька мова Накамури та чимало сленгу у її піснях.