УКР РУС

Україна має 83 олімпійські ліцензії – потрібно 100, як мінімум

4 квітня 2024 , 18:57 / Читать на русском

В. о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний повідомив скільки "путівок" на Олімпіаду у Парижі мають наші атлети.

"Вже 83 українці здобули ліцензії на Олімпійські ігри, і ми продовжуємо боротись за кожну можливість представляти Україну на міжнародній арені", – написав Бідний у мережі Facebook.

Макрон не сумнівається, що путін атакуватиме Олімпіаду

Також він повідомив, що перебуваючи у Парижі, провів низку ділових зустрічей, направлених як для створення найкращих умов для наших спортсменів на Іграх, так і задля запобігання участі у спортивному форумі, так званих "нейтральних" атлетів, які насправді підтримують війну.

"Зустрілись із міністеркою спорту Франції, Амелі Удеа-Кастера, з якою обговорити важливість створення найкращих умов для українських спортсменів у Парижі. Домовились також поглиблювати взаємодію із обміну досвідом з метою реформування спортивної сфери в Україні.

…Ще одна важлива новина. Лише вчора ми з президентом НОК України та президентом української федерації боротьби звернулись до МОК і Міжнародної федерації, що треба відсторонити російських борців від кваліфікації на Олімпіаду. А вже сьогодні бачимо результат – МОК відсторонив головного російського борця, який намагався сховати пропагандистську діяльність за "нейтральним прапором".

Як повідомлялося раніше, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розраховує, що Україна отримає понад 100 ліцензій на участь в Олімпіаді в Парижі.

Тож робота по збільшенню чисельності наших представників на Іграх триває.