УКР РУС

"Нарешті, мене таки визнали": Середа відреагував на нагороду "Спортмен року-2023"

31 березня 2024 , 15:58 / Читать на русском

Призер чемпіонату світу з водних видів спорту Олексій Середа прокоментував отримання нагороди від European Aquatics.

– Присвячую цю перемогу ЗСУ, бо саме завдяки їм ми можемо взагалі тренуватися, жити і спати. Тут інших думок навіть немає...  А я просто щиро радий, що мене, нарешті, визнали найкращим стрибуном у воду 2023 року, бо я вже брав участь у голосуванні, минулого року мене також було номіновано. Тоді мене не визнали і я пролетів. А цього разу це сталося завдяки тим, хто за мене голосував. Ну і завдяки моїм результатам.

Український стрибун у воду став "Спортсменом року-2023" за версією European Aquatics

Нарешті, мене таки визнали. Для мене це додаткова мотивація для подальших досягнень. Зараз буду готуватися виступати на Олімпійських Іграх. Я бачу плоди своєї праці і все, що ми робимо — це не просто так.

– Українець, в дім якого прилетіла ракета, показує світу, що нас не зламати. Це можна вважати такою собі відповіддю на російську агресію?

–  Так, я повністю згоден. Як би нам, українцям, не було важко, ми будемо боротися. І це не тільки мова про спорт. Нас дуже важко зламати. Попри всі жахливі події в Україні, наші люди знаходять в собі сили боротися далі, працювати ще більше. А деяких людей це навіть і надихає, бо вони розуміють, що від них залежить не тільки якась своя особиста перемога, але й для інших це означає дуже багато.

Я маю на увазі, якщо про Україну більше знають у світі – тим краще для нашої країни. Ми робимо її більш відомою, даємо інтерв'ю іноземним журналістам і розповідаємо про жахливі речі, які кояться у нас. Перемога у таких заходах – це дуже важливий плюс до тієї перемоги, на яку ми вже дуже довго чекаємо, – сказав Олексій Середа у коментарі NV.