УКР РУС

МОК отримав вимогу від країн Балтії – ніяких "нейтральних" спортсменів

15 березня 2024 , 19:03 / Читать на русском

Олімпійські комітети Естонії, Латвії та Литви направили спільного листа до МОК щодо участі російських і білоруських спортсменів в Іграх у Парижі.

"Національні олімпійські комітети країн Балтії: Естонії, Латвії та Литви, як і вся наша спортивна спільнота, приголомшені дворічною війною на території України.

Зеленський закликає Францію провести Олімпіаду без росіян

Разом ми знову заявляємо про нашу незгоду з рішенням Виконкому МОК дозволити окремим нейтральним спортсменам з російськими та білоруськими паспортами брати участь у змаганнях на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Достатньо було б одного інциденту, щоб Олімпійські ігри перетворилися на майданчик для підтримки війни. Зробімо так, щоб цього не сталося", – цитує заяву Inside the Games.

Звернення до МОК підписали голови Олімпійських комітетів країн Балтії: Яніс Букс (Латвія), Дайна Гудзіневічюте (Литва) та Урмас Сиирумаа (Естонія).

Олімпіада-2024 пройде у Парижі з 26 липня до 11 серпня. На ній у 32 видах спорту змагатимуться 10,5 тисяч спортсменів. Росія, як і Білорусь, гарантовано не матиме представництва в командних турнірах. Натомість атлетам цих країн дозволили брати участь у низці індивідуальних змагань у статусі "нейтральних".