УКР РУС

Олімпійський чемпіон з плавання несподівано закінчив кар'єру в 27 років – відома причина шокуючого рішення

21 січня 2024 , 15:25 / Читать на русском

Австралійський плавець Мак Гортон оголосив про завершення кар'єри у 27 років.

Спортсмен почав займатись плаванням у 10 років. У 2014 році дебютував на дорослому рівні, а вже через рік здобув омріяну медаль чемпіонату світу – бронзу у плаванні 800 м вільним стилем.

Чемпіонат світу з плавання пройде без росіян – втратили останній шанс потрапити на Олімпіаду

В 2016-му австралієць підкорив найвище досягенння в кар'єрі, здобувши золоту нагороду на Олімпіаді в Бразилії. Тоді він став найсильнішим на дистанції 400 м вільним стилем, обігнавши титулованих плавців Сунь Яна з Китаю та італійця Габріеле Детті. 

За декілька місяців до чергових Олімпійських ігор в Парижі плавець оголосив, що більше не має  мотивації продовжувати кар'єру спортсмена. 

"Я дуже хотів змагатись в Парижі, але голоду більше немає. Завжди хочу викладатися на повну, і я не той, хто просто хоче підраховувати цифри, тому це вдалий час, щоб піти. Ні про що не шкодую – лише про те, що роки пролетіли так швидко. Плавання було моїм життям. Друзі та стосунки, які я зав’язав, переважають будь-яку золоту медаль", – цитує слова Гортона Swimming Australia

До слова, на чемпіонаті світу 2019 року австралієць відмовився стояти на подіумі поруч зі старим знайомим з Олімпіади-2016 – китайцем Сунь Яном. Причиною була підозра останнього у вживанні допінгу. У підсумку представника Китаю дискваліфікували на 4 роки, а Гортон отримав попередження від Міжнародної федерації плавання.