УКР РУС

Французький скульптор увіковічить історичне досягнення Бубки

27 грудня 2023 , 17:09 / Читать на русском

Знаменитий французький скульптор П’єр Ларуаза планує зробити композицію, що відтворить легендарний стрибок українця Сергія Бубки.

Французький скульптор напередодні Олімпійських ігор створив композицію, що відтворює легендарний стрибок Сергія Бубуки. Саме у Парижі 13 липня 1985 року українець першим в історії підкорив висоту в 6 метрів у стрибках з жердиною.

Росія почала платити спорстменам за відмову від участі в Олімпіаді-2024

Робота скульптора вразила і Сергія Бубку. Про це він розповів у інтерв'ю Breaking Latest News.

"Коли я вперше побачив проєкт цієї композиції, не буду приховувати, був здивований. Я очікував побачити щось на кшталт мого стрибка або щось схоже до того. А потім я почав намагатись зрозуміти ідею.

П’єр ставив мені багато питань про жердину, про її розташування під час стрибку, про цілу купу дрібниць. Таким чином, я сам почав брати участь у цьому проєкті. Мене справді вразило те, що запропонував П’єр, адже в нього дуже цікаве бачення стрибків", – наводить слова Бубки Breaking Latest News.

Скульптор Ларуаза із 26 по 30 червня 2024 року буде виставляти цю роботу під час культурної Олімпіади у Парижі. Подія пройде паралельно з Олімпійськими Іграми, які прийме столиця Франції.