УКР РУС

Президент федерації біатлону пояснив, чого не вистачило Підручному для здобуття медалі на Олімпіаді-2022

19 лютого 2022 , 20:32 / Читать на русском

Президент федерації біатлону Володимир Бринзак прокоментував виступ лідера чоловічої збірної України Дмитра Підручного на Олімпійських іграх у Пекіні.

"Сказати, що Дмитро Підручний реально претендував на медалі, буде перебільшенням? Ну чому ж? А якби зробив нуль у спринті – був би поряд із медаллю. І, знаючи характер Діми, думаю, він би зумів поборотися за ті п'ять секунд, що бракували б, на трасі. Я розумію, що всі команди можуть так говорити, але я кажу конкретно про шанси Підручного. Так що все було реально, однак зірки не зійшлися, просто треба було перемогти себе. 

"Незадоволений своїм місцем": Прима – про результати мас-старту на ОІ-2022

Смольський, наприклад, зміг це зробити. Ногами програв Підручному 20 секунд, але здобув срібну медаль. А Дмитро, якби стріляв точно, міг би виграти. То був шанс чи ні? Так, Підручний – не Бо і не Фійон-Майє, не лідер сезону. Але головне – підійти до оптимальної готовності тут і зараз. Подивіться, наприклад, на білорусок: Сола та Алімбекова весь сезон феєрили, а на Олімпіаді не змогли здобути медалі. Такий біатлон", – цитує Володимира Бринзака Український біатлон.

Нагадаємо, Дмитро Підручний встановив особистий рекорд в індивідуальних гонках на Олімпійських іграх у Пекіні. 30-річний уродженець Тернопільщини посiв 18-те місце, що стало його найвищим результатом у цій дисципліні за усю кар'єру.