УКР РУС

Підчепила допінг від діда: Валієва знайшла несподіване пояснення проваленій пробі на заборонені речовини

15 лютого 2022 , 13:38 / Читать на русском

Російська фігуристка Каміла Валієва, яку спіймали на допінгу, заявила, що заборонені речовини потрапили до її організму від діда.

"Під час спілкування, поза офіційною пресконференцією, голова дисциплінарної комісії МОК сказав, що аргументом Валієвої на користь скасування усунення від змагань було "зараження речовиною, яку приймав її дідусь", – написав американський журналіст видання "USA Today" Том Шад у своєму Twitter.

"Тренери мають сидіти у в'язниці", – очільник WADA зробив рішучу заяву щодо 15-річної росіянки, яку спіймали на допінгу

За інформацією російських ЗМІ, швейцарські адвокати 15-річної росіянки під час суду також пояснили потрапляння допінгу у її організм тим, що вона "пила з одного стакану зі своїм дідом, якому ці ліки (триметазидин – ред. "Спорт 24") прописані". 

Нагадаємо, Камілу Валієву не усунули від участі в Олімпійських іграх-2022. 15-го лютого вона виступила у короткій програмі з фігурного катання, а 17 лютого візьме участь у довільних змаганнях. Раніше, в аналізах 15-річної спортсменки виявили заборонену речовину триметазидин. Позитивну допінг-пробу росіянка здала ще 25-го грудня 2021 року під час чемпіонату Росії у Санкт-Петербурзі, аналізи перевіряли у лабораторії Стокгольма.