УКР РУС

Цимбал пояснив, чому втратив друге місце в естафеті Олімпіади-2022

15 лютого 2022 , 10:59 / Читать на русском

Український біатлоніст Богдан Цимбал прокоментував свій виступ на естафеті в рамках Олімпійських ігор в Пекіні.

"Сталося те, що зазвичай стається в горах: на другому колі трішки нахапався – намагався втриматися і наздогнати лідерів, однак через це мене не вистачило на фінішне коло, дуже прикро. Повторилося те ж саме, що і в Поклюці на чемпіонаті світу минулого року. Дуже неприємно мені це казати, але на останньому колі я програв дуже багато, і це, напевно, вплинуло і на Артема Приму – він, я вважаю, хотів бігти у лідерах. Дуже прикро за це, вибачте…

Олімпіада-2022: Норвегія завоювала золото у естафеті з біатлону, українці потрапили у топ-10

Це досвід, хоча в Антхольці все було добре, я непогано пробіг свій етап, там така ж висота. Я не розумію, чому тут так сталося – це було і на спринті, дуже складна висота, не виходить тут гарно бігати.

Олімпійські ігри дуже цікаві, мені тут сподобалось. Але через ці карантинні обмеження не було вільного часу, щоб відвідати Пекін чи інші селища. Це досвід, це цікаво, я хотів сюди поїхати, але не вийшло гарно пробігти. Психологічно було набагато важче. Сьогодні перед своїм етапом я дуже сильно хвилювався – боявся підвести свою команду, і трішки підвів, прикро. Все вже зроблено, назад час вже не повернеш", – цитує Богдана Цимбала Український біатлон.

Зауважимо, що після двох вогневих рубежів Цимбал йшов на другій позиції в олімпійській гонці. Однак на третьому колі Богдан втратив перевагу, передавши естафету лише дев'ятим.