УКР РУС

Підручний побореться за першу медаль для України на Олімпіаді-2022 – анонс змагань 12 лютого

11 лютого 2022 , 20:33 / Читать на русском

12 лютого на Олімпійських іграх у Пекіні розіграють 6 комплектів нагород.

Головні сподівання українців на першу медаль в Китаї пов’язані з біатлонним спринтом серед чоловіків. За "синьо-жовтих" стартують Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал. Змагання розпочнуться об 11:00 за Києвом.

Олімпіада-2022: Ольсбу-Рейселанн виграла спринт, Джима потрапила у топ-10

Зазначимо, що це буде перша гонка на цій Олімпіаді, де українцям допоможе головний тренер чоловічої збірної Юрай Санітра. Досі він перебував на самоізоляції. До слова, саме у спринті свій найкращий результат особистих гонок в цьому сезоні показав Дмитро Підручний. У цій дисципліні капітан збірної фінішував 7-м на етапі Кубка світу в Рупольдінгу.

О 9:30 розпочнеться жіноча естафета у лижних перегонах. Тут за Україну виступлять Вікторія Олех, Валентина Камінська, Марина Анцибор та Дарія Рубльова.

Віталій Калініченко та Євген Марусяк змагатимуться у стрибках з трампліна. Старт змагань о 13:00. Щоб кваліфікуватися до фінальної спроби, необхідно у першому стрибку потрапити до топ-30 із 50-ти учасників.

Теж о 13:00 українські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін розпочнуть змагання танцювальних дуетів. 20 із 23-х пар за підсумками ритм-танцю отримають право виступити в довільній програмі.