УКР РУС

"Беру телефон, а там чимало повідомлень про ковід": Меркушина – про екстрений виклик на Олімпіаду-2022

9 лютого 2022 , 16:08 / Читать на русском

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина прокоментувала свій приліт на Олімпійські ігри через коронавірус Олени Білосюк та Дар'ї Блашко.

"Я спала, відсипалася, якраз був день пристрілки, вирішила не вставати рано, нікуди не поспішати та вимкнула звук на телефоні. Відкриваю очі, а там чимало повідомлень, що у Олени Білосюк коронавірус, що я маю збирати валізи.

Семеренко пояснила, чому достроково залишила Олімпійські ігри

Після прильоту до Києва здала перший та другий тести, і у суботу лише вилетіла. Так вийшло, що довгий час перебувала у Києві, бігала на біговій доріжці. Можливо, треба було б здавати тести заздалегідь, але справа у тому, що лише спеціально акредитовані лабораторії мають на це право.

Чи є радість від приїзду у Пекін? Яка може бути радість, коли у команді COVID-19. Хвороба дівчат – точно не привід для радості. А так, відповідальність, які речі треба взяти, що потрібно для того, щоб найкраще підготуватися. На емоції часу не було у той момент", – розповіла Меркушина для "Суспільне.Спорт".

Анастасія виступить у жіночому спринті на 7,5 км 11 лютого. Також Україну представлятимуть Юлія Джима та Ірина Петренко.