УКР РУС

Лузан опинилась поблизу ракетного удару по Умані: "Прокинулась від вибуху, все тряслось"

28 квітня 2023 , 11:19 / Читать на русском

Мультимедалістка Олімпійських ігор в Токіо з веслування на каное Людмила Лузан відмовилась виступати в Кубку України після трагедії в Умані.

"Я зараз перебуваю в Умані. Тут проходить Кубок України. Трагедія сталась поряд з готелем, де поселилася наша команда.

Під Бахмутом загинув український волейболіст

Я прокинулась вночі від вибуху, все тряслось. Русня влучила в житловий будинок, де були звичайні мирні люди. Є загиблі та поранені, завали розбирають досі.

Сьогодні фінальні заїзди на 200 м. Я відмовляюсь брати участь в змаганнях, я не виходжу на старт. Вважаю це недоречним, коли в місті траур, а ми будемо виступати після ракетної атаки, спостерігаючи як місто в паніці та скорботі. Дуже співчуваю всім родинам загиблих та поранених.

Міжнародна федерація каное, ви вважаєте це справедливо – порушувати питання допуску росіян до міжнародних змагань? Почуйте. У нашій країні триває війна понад рік, український народ знищують. Це не допустимо і ницо навіть обговорювати.

Скільки болю і горя принесла нам ця війна. Вистоїмо і поборемо ворога. Українці незламний народ", – написала Лузан у своєму Instagram, передає Трибуна.

Нагадаємо, рано вранці 28-го квітня росіяни вдарили ракетами по Умані, що на Черкащині. Відомо, що дві ракети пошкодили три багатоповерхівки. Станом на 10 годину ранку відомо про десятьох загиблих. Ще дев'ятеро постраждалих наразі перебувають в лікарні. Рятувальна операція триває.