УКР РУС

Хокейна збірна України впевнено переграла Угорщину та відправилась здобувати путівку на Олімпіаду-2026

26 серпня 2024 , 08:59 / Читать на русском

Товариська гра підсумувала десятиденні тренувальні збори команди Дмитра Христича у Будапешті, після яких вона вирушила до Риги на матчі олімпійської кваліфікації.

Хокей. Товариський матч

Угорщина – Україна – 3:6

Шайби України:  Садовіков-2, Чердак, Пересунько, Бородай, Денискін

Перший період матчу завершився нульовою нічиєю, а ось друга 20-хвилинка вийшла ударною для України. У ній "синьо-жовті" тричі закидали шайби у ворота суперника – відзначилися Садовіков, Чердак і Пересунько.

Хокейна збірна України оголосила склад перед відбором на Олімпіаду

Завершальний період став справжньою гольовою перестрілкою – суперники закинули по три шайби у ворота один одного.

Спочатку Україна довела свою перевагу до непристойних – 5:0 (Садовіков, Бородай). Потім угорці відповіли трьома шайбами поспіль, скоротивши відставання до – 3:5.

Господарі, намагаючись врятувати гру, зняли воротаря, але отримали лише шайбу у порожні ворота (Денискін).

Перемога з великим рахунком над командою, яка весною здобула путівку у Топ-дивізіон світового хокею, безумовно додасть впевненості підопічним Дмитра Христича, які з Будапешта відправляються на Олімпійський кваліфікаційний турнір до Риги.

У столиці Латвії "синьо-жовтим" протистоятимуть одразу три представники хокейної еліти – Латвія, Франція та Словенія (словенці разом з угорцями вийшли у Топ-дивізіон у 2024 році).

Турнір пройде з 29 серпня до 1 вересня. Збірна України почергово зіграє проти Франції (29 серпня), Латвії (30 серпня) та Словенії (1 вересня).

Путівку на Олімпіаду-2026, яка пройде в італійських містах Мілан і Кортіна-д'Ампеццо, отримає лише переможець.