УКР РУС

Легенда хокею переграв російського пропагандиста: "Політика вашої країни випромінює багато форм фашизму"

2 серпня 2022 , 19:48 / Читать на русском

Дворазовий володар Кубка Стенлі та олімпійський чемпіон з хокею Домінік Гашек дав інтерв'ю російському телебаченню, яке пропагандисти не змогли пустити в ефір.

Ведучий російського телеканалу "Матч ТВ" Антон Анісімов вирішив взяти у "Домінатора" інтерв'ю. Пропагандист завчасно надіслав легенді хокею запитання, та побачивши відповіді вирішив не давати слово Домініку Гашеку в прямому ефірі. Подаємо уривки з інтерв'ю, яке опублікувало чеське видання Isport.cz.

"Ворог дійде і до Києва, і до Львова. Їх треба зупиняти": екс-воротар Сокола, учасник 5 чемпіонатів світу воює за Україну

"Чому я хочу заборонити всім громадянам Чехії працювати в росії? Робота, за визначенням, створює цінність. Це означає, що чеські громадяни своєю працею створюють цінності для російської держави. Цим вони автоматично підтримують російську державу та її агресію проти нашого союзника, демократичної України, куди ви вдерлися військовим шляхом.

Я не пропоную садити за ґрати всіх, хто працюватиме в росії на 15 років. Я використав це лише як приклад. Якби це повністю залежало від мене, то я б дав десь від 2 до 20 років. Це питання для обговорення і відповідальних людей, які розробляють і приймають закони. У будь-якому випадку, це закон, який збереже багато людських життів наших союзників і, швидше за все, наших співгромадян.

Хокей без терористів: міжнародна федерація відхилила апеляцію на відсторонення росіян та білорусів

Я ніколи ніде не казав, що вважаю росіян фашистами. Я лише один раз використав слово фашизм у відповіді, де цитував особу, якій відповідав (і також поставив його там у дужках), але спочатку поговорімо про те, що таке фашизм.

Серед його основних рис – мілітаризм, сильний лідер у керівництві державою, націоналізм, тобто перевага своєї нації над іншими та неприязнь до іноземців. Фактом є те, що Російська Федерація витрачає на озброєння найбільше або майже найбільше з усіх країн світу пропорційно кількості населення та ВВП.

Факт також, що на чолі російської держави тривалий час стоїть особа, яка стоїть майже над законом, яка визначає закони, впливає на державні і не тільки на державні ЗМІ. І те, що на чолі російської держави стоїть людина, яка часто заважає людям збиратися, публічно його критикувати і багато іншого, теж правда.

І націоналізм, тобто слова, з яких відчувається певна перевага над українською нацією від політичних і медійних представників вашої країни, я теж часто чую. Це означає, що політика вашої країни випромінює багато форм фашизму", – написав Гашек у відповідь на запитання "Матч ТВ".