УКР РУС

Перехід Сайнса до Мерседеса – справа вирішена: італійські ЗМІ

12 квітня 2024 , 18:41 / Читать на русском

Карлос Сайнс уже підписав контракт із командою Мерседес.

Угода діятиме протягом сезону 2025 року. Офіційного підтвердження ще немає, але за даними італійських ЗМІ, про це може бути оголошено за кілька тижнів.

Формула-1 оприлюднила розклад на наступний рік – зміни з першого етапу

Видання FUnoAnalisiTecnica стверджує, що Сайнс і Мерседес практично домовилися за всіма пунктами, крім одного: Карлос хоче багаторічний контракт: два фіксованих роки з можливістю продовження на третій.

Мерседес у свою чергу поки готовий запропонувати іспанцю угоду на один рік із можливістю продовження ще на один, але за певних обставин. Таким чином у Мерседесі хочуть залишити собі можливість підписати на 2026 рік молодого і перспективного Андреа Кімі Антонеллі або триразового чемпіона Формули-1 Макса Ферстаппена.

La Gazzetta dello Sport зазначає, що Карлос Сайнс ніколи не відкидав можливості приєднатися до Мерседес і стежив за ситуацією з того моменту, як було оголошено про відхід Хемілтона. Паралельно іспанець вів переговори з Ред Булл щодо місця напарника Ферстаппена, але спілкування гонщика зі своїми колишніми роботодавців результату не дало.

Таким чином, наступного сезону Сайнс замінить у Мерседесі семиразового чемпіона світу Формули-1 Льюїса Хемілтона, який своєю чергою посяде його місце у Феррарі.