УКР РУС

Ферстаппен виграв божевільне Гран-прі Бразилії – Леклер розбив болід ще до старту, каскад аварій

5 листопада 2023 , 21:02 / Читать на русском

Відбувся двадцятий етап Формули-1 поточного сезону.

Шарль Леклер припинив боротьбу, ще не почавши. Під час кола для розігріву пілот Феррарі вилетів з повороту і розтрощив свій болід. Відтак не зміг вийти на старт – гонку він мав починати на другій позиції. Леклер передав своїй команді, що фіаско спричинила відмова гідравліки.

Гран-прі Бразилії: Норріс програв спринт Ферстаппену в першому повороті, Перес доповнив подіум

Трощі продовжилися на самому початку перегонів – Александер Албон (Вільямс) і Кевін Магнуссен (Хаас) зіштовхнулися і теж зійшли з дистанції.  А на другому колі перцю додав Оскар Піастрі, через якого показали червоний прапор. Втім, представник Макларен зміг вийти на рестарт і продовжити боротьбу.

До кінця змагань з дистанції через технічні проблеми зійшли пілоти Альфа Ромео Гуанью Чжоу і Вальтері Боттас і представник команди Мерседес Джордж Рассел.

У підсумку переможцем шаленого Гран-прі Бразилії став чинний чемпіон Формули-1 Макс Ферстаппен (Ред Булл). Сімнадцята перемога нідерландської суперзірки в цьому сезоні. Одразу за Максом фінішував Ландо Норріс (Макларен). Третім на п'єдестал піднявся Фернандо Алонсо (Астон Мартін).

За офіційними підрахунками, за три дні змагань автодром "Інтерлагос" відвідали 267 тисяч глядачів.