УКР РУС

Помутніння зору, зневоднення, втрата свідомості – зірки Формули-1 розповіли про моторошні наслідки Гран-прі Катару

9 жовтня 2023 , 20:46 / Читать на русском

Під час Гран-прі Катару пілотам довелося протистояти жахливій спеці, від якої дехто ледь не втрачав свідомості.

Пілот Макларен Ландо Норріс зізнається, що через неймовірну спеку в деякі моменти його зір був розмитим. Учасникам Гран-прі Катару доводилося змагатися при температурі повітря 40 градусів за Цельсієм та вологості 70%.

Макларен встановив історичний рекорд Формули-1, провівши найшвидший піт-стоп

На 27 колі Фернандо Алонсо (Астон Мартін) попросив по рації облити його водою, коли він проходитиме бокси, тому що його сидіння "горить", зазначає Marca. Пілот Вільямс Логан Сарджент взагалі був змушений зійти з дистанції через сильне зневоднення. Коли гонщик зізнався команді, що йому погано, боси Вільямс попросили його не ризикувати здоров'ям. З боліда його вивели попід руки.

Пілот Альпін Естебан Окон розповів, що його постійно нудило. А представник Астон Мартін Ленс Стролл стверджує, що взагалі втрачав свідомість під час гонки. Канадця кілька разів оштрафували за перевищення лімітів траси. "Ви просто намагаєтеся побачити ці обмеження. Але проблема в тому, що не бачите, куди їдете, бо втрачаєте свідомість. В мене було повністю помутніння зору", – каже Стролл.

Нагадаємо, перемогу в основній гонці Гран-прі Катару здобув Макс Ферстаппен. Напередодні зірковий нідерландець достроково втретє поспіль став чемпіоном Формули-1. Макс стверджує, що цей етап увійшов у топ-5 найскладніших у його кар'єрі.