УКР РУС

"Шумахер у найкращому становищі": колишній бос Феррарі розсекретив стан легендарного гонщика після трагедії

25 грудня 2022 , 17:32 / Читать на русском

Сім'я семиразового чемпіона Формули-1 Міхаеля Шумахера кардинально змінила спосіб життя.

Майже 9 років тому, 29 грудня 2013-го, "Червоний Барон" зазнав важкої травми, катаючись на лижах у французькому Марібелі. Легендарний пілот виїхав за межі траси, де спіткнувся і впав, ударившись головою об виступ скелі. Відтоді він провів 6 місяців у штучній комі та переніс дві операції. Наразі Шумахер продовжує реабілітацію вдома з сім'єю. Протягом останніх 9 років він жодного разу не з'являвся на публіці.

Син Шумахера знайшов нову команду – піде шляхом свого батька

"Їхнє життя змінилося 29 грудня 2013 року. Їм доводиться жити по-іншому. Головне, щоб їх оточували друзі. Боротися щодня – це їхнє життєве кредо. Це речі, які є частиною життя, вони важливіші за результати гонок. Людське життя – це не просто перегони.

Я щасливий, що вболівальники, не тільки в Німеччині, так багато думають про нього. Люди багато запитують про Міхаеля. Уболівальники повинні знати, що він у хороших руках. Наразі він у найкращому становищі, в якому тільки б міг бути. Його оточують люди, які його люблять.

"Поки я живий, я завжди буду його відвідувати. Іноді бачимося тричі на тиждень, іноді раз на місяць. Ми товаришуємо з його сім'єю та постійно спілкуємося. Усе, що я можу зробити для родини Шумахерів, я зроблю", – сказав колишній спортивний командний директор стайні Феррарі Жан Тодт в інтерв'ю Irish Mirror.