УКР РУС

Феттель: Ми повинні дбати про Україну та зупинити путіна

13 травня 2022 , 13:34 / Читать на русском

Чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель закликає продовжувати підтримувати Україну всупереч економічним втратам Німеччини.

"Не можна забувати, що український народ страждає сьогодні, завтра і, мабуть, ще довго буде страждати. Мені складно слухати розповіді деяких сімей, які тікали з України й намагалися шукати притулку. Уявіть собі їхні страждання.

Феттель потрапив у міжнародний скандал через шолом на підтримку України

Я виріс у часи, коли війни не було. Ти подорожуєш світом, бачиш так багато місць і знаєш, що це привілей – жити так, як ми живемо в Європі. Тому я думаю, що нашим правилом номер один є те, що ми повинні дбати про Україну. 

У Німеччині точилися довгі й гострі дебати стосовно того, чи варто постачати зброю. У підсумку виявилося, що варто. Загроза полягає в тому, що ми не знаємо, як ця ситуація може загостритися зараз, і як вона може посилитися завтра. 

Ми не знаємо, що збираються робити путін і росія – або переважно путін. І це така невизначеність. Але я думаю, що ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити його та допомогти людям, які відчувають загрозу, особливо людям, які страждають так, як українці.

У Німеччині велися обговорення того, що нам потрібна енергія – інакше що буде з економікою? З іншого боку, ці гроші фінансують війну й завдають шкоди людям. Тому це дуже складний момент.

Якщо ви постійно думаєте про це, то стає складніше, й відповісти на це питання не так просто. Але, як я вже сказав, ми не повинні забувати людей. Люди гинуть, люди страждають. Тому ми повинні знайти рішення", – цитує Феттеля Race Fans.

Нагадаємо, що Німеччина тривалий час відмовлялася поставляти Україні важке озброєння.