УКР РУС

Жіноча збірна України з футзалу розтрощила Північну Ірландію в кваліфікації історичного ЧС – покер Ковшик

17 жовтня 2024 , 18:35 / Читать на русском

Жіноча збірна України з футзалу зіграла з Північною Ірландією у рамках другого туру кваліфікації чемпіонату світу.

ЧС-2025, кваліфікація. Другий тур

Україна – Північна Ірландія – 6:0

Голи: Кліпаченко, 15, Ковшик, 16, 23, 28, 38 Бурлаченко, 34

У першому турі Україна програла Франції з рахунком 1:3, а Північна Ірландія розгромно поступилась Чехії – 0:6. Тому це протистояння було дуже важливим для обох команд, адже лише переможець зберігав шанси на вихід до елітного раунду відбору на перший в історії чемпіонат світу, який відбудеться наступного року на Філіппінах.

Сенсаційна поразка "синьо-жовтих" на старті історичного ЧС серед жінок у відеоогляді Україна – Франція – 1:3

Українки впевнено розпочали матч, створюючи свої моменти. Відкрити рахунок могла Титова, але її удар близько з двох метрів заблокували. Проте розмочити рахунок вдалося вже за хвилину: Кліпаченко скористалась помилкою ірландок і точно поцілила у ворота. Подвоїти перевагу вдалося майже одразу Ковшик. Щоправда, спершу зазначили, що це був автогол від Макмастер. 

На старті другого періоду Ковшик забила третій гол України у ворота ірландок, а вже через 4 хвилини їй вдалося оформити хет-трик, замкнувши передачу Гриценко. П'ятий гол збірної України записала собі в актив Бурлаченко, яка вдало зіграла на добиванні.

18-річна Ковшик стала зіркою матчу, оформивши покер. Вона завдала точного удару в дальній кут воріт Північної Ірландії. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу українок.

Нагадаємо, що українки потрапили до відбіркової групи 3, де їхніми суперницями стали збірні Франції, Північної Ірландії та Чехії (господині турніру).