УКР РУС

Тренер збірної України з футзалу оцінив суперника у чвертьфіналі Євро-2022: "Очікуємо на непростий матч"

31 січня 2022 , 13:46 / Читать на русском

Наставник збірної України з футзалу Олександр Косенко поділився очікуваннями від матчу з Казахстаном у 1/4 фіналу Євро-2022.

"Вже не потрібно формувати турнірну стратегію, ми маємо виходити й перемагати. Налаштовуємося на збірну Казахстану. Це сильний суперник із хорошими виконавцями, які виділяються як індивідуальними якостями, так і командною грою. Очікуємо на непростий матч. Інакше на стадії чвертьфіналу й бути не може.

Грузія програла Іспанії – 0:8, але все одно пройшла до чвертьфіналу футзального Євро – відеоогляд погрому

Точно не зіграє в цьому поєдинку Артем Фаренюк. Михайло Зваріч ще повністю не залікував травму, але ми сподіваємося, що зможемо на нього розраховувати.
 
Збірна України тримає рівень і виходить вшосте поспіль з групи. Безумовно, хотілося б більшого. У попередніх розіграшах ми нічого не боялися. Це футзал. На Євро-2018 ми поступилися іспанцям із різницею в один м’яч, а до того зазнали поразки від господарів турніру за 0,3 секунди до завершення матчу. Була напружена боротьба, але ми в ній поступилися. Суперники теж хотіли пробитись до півфіналу. Зараз ми налаштовані пройти якомога далі й не дати цього зробити збірній Казахстану, яка також буде до цього прагнути. Усе вирішить гра й кінцевий результат, який ми побачимо на табло.

Ми також мали й маємо кадрові втрати. У нашому випадку, це згуртувало команду й додало бійцівських якостей. Як такі втрати позначаться на збірній Казахстану, судити не візьмуся. Ми взагалі не маємо думати про це, адже коли ти вважаєш, що суперник слабший, а ти сильніший – перемогу не здобудеш. Якщо ми гратимемо так само як у двох останніх матчах, то матимемо шанс потрапити до півфіналу. Відсутність Тайнана, Едсона й Валіулліна, можливо, стратегічно змінить стиль гри збірної Казахстану. Це також може згуртувати казахів. У складі цієї команди достатньо кваліфікованих виконавців. За останні роки саме казахські футзалісти змогли сильно додати. Будемо серйозно готуватися до цього поєдинку.

Думаю, усі команди вже повністю вивчили гру Ігіти. Він як був, так і залишається сильним воротарем. Останні матчі демонструють, що він може помилятися, але досі забиває й віддає результативні передачі. Якщо гравець це робить якісно, то в нього регулярно виходить відзначитись. Будемо робити все можливе, щоб уберегти свої ворота від цих атак", – цитує Олександра Косенка АФУ.

Нагадаємо, збірна України програла в останньому матчі групової стадії Португалії (0:1). Попри це "синьо-жовті" все ж пробились у плей-офф Євро-2022, посівши 2 місце у квартеті.