УКР РУС

Україна впевнено розібралася з Косовом у відборі на футзальний ЧС-2024 і опинилася за крок до виходу в еліт-раунд

9 листопада 2022 , 19:35 / Читать на русском

Збірна України без проблем здолала на виїзді Косово у матчі відбору на чемпіонат світу-2024.

ЧС-2024. Кваліфікація

Косово – Україна – 2:5

Голи: Махаррай, 17, Саліху, 34 – Чернявський, 6, Сірий, 9, Микитюк, 28, Фаренюк, 31, Лебідь, 34

У попередніх поєдинках групового раунду відбору, які відбувалися в Латвії, Україна здолала Косово (3:1) та Нідерланди (4:2).

Українці дізналися суперників у елітному раунді футзальної Ліги чемпіонів

Зустріч на паркеті суперників підопічні Олександра Косенка почали дуже потужно. На 6 хвилині "синьо-жовтих" вивів уперед Чернявський. А вже невдовзі Євген Сірий подвоїв перевагу України. Проте до завершення стартового тайму косовари змогли відквитати один гол – відзначився Махаррай.

У другому таймі "синьо-жовті" ще більше покращили настрій своїм вболівальникам. Фаренюк, який сьогодні святкує День народження, прорвався правим флангом і віддав на Микитюка, який не змарнував подарунок і збільшив гандикап української команди – 3:1.

Після цього косовари почали грати з п'ятьма польовими. Однак ризик себе не виправдав – іменинник Фаренюк таки відзначився голом. А Лебідь встановив рахунок 5:1. 

Після цього підопічні Косенка, схоже, вже відсвяткували подумки перемогу – цим скористалися господарі.Саліху дещо скоротив відставання Косова – 5:2.

Після трьох поєдинків Україна закріпилася на вершині свого тріо (9 очок) і майже гарантувала собі вихід у наступний раунд турніру. Адже путівки у плей-офф отримають команди, які займуть перше і друге місця у групі. "Синьо-жовтим" залишилося зіграти у виїзному поєдинку з Нідерландами 8 березня наступного року.