УКР РУС

Динамо вирвало нічию проти Шахтаря і зберегло 6 очок запасу – звірячий підкат Криськіва, вдалі заміни Шовковського

27 жовтня 2024 , 19:57 / Читать на русском

Динамо та Шахтар зіграли центральний матч 11-го туру УПЛ 2024/25. Звіт про поєдинок читайте на "Спорт 24".

УПЛ 2024/25, 11-й тур

Динамо – Шахтар – 1:1

Голи: Караваєв, 87 – Бондар, 48

Вилучення: Криськів, 60 (Шахтар, пряма червона)

Динамо перед першим Класичним сезону мало 6 очок запасу над Шахтарем. Щоправда, останнім часом киянам ці матчі не вдавались – 6-матчева безвиграшна серія, зокрема, дві мінімальні поразки "гірникам" в минулому чемпіонаті. Завдання Олександру Шовковському ускладнювали кадрові проблеми. У лазареті Піхальонок, Ярмоленко, Шепелєв, Себальйос, а Шапаренко несподівано залишився в запасі. 

Ворскла відзначила повернення Максимова гольовою нічиєю з Вересом – шедевр гравця Шахтаря, вогняна кінцівка з червоною

Гра розпочалась з жорсткого зіткнення Судакова та Бражка, проте минулось без травм і карток. Перший тайм явно за Шахтарем. Найбільша загроза надходила від Зубкова. Правий вінгер гостей двічі турбував Бущана. Якщо перший удар став легкою здобиччю кіпера Динамо, то другий ледь-ледь вдалося перевести у поперечку. Судаков також приклався, але неточно. 

Динамо швидко зазнало нової втрати. Попов схопився за "задню" і поступився місцем Біловару. Оборона киян тріщить – сантиметри врятували після удару Сікана головою. 

Шахтар вистачило на півгодини активності, а потім на полі настала тиша. Динамо завершило тайм з двома ударами, жодного в площину! Шовковський втрутився вже у перерві, випустивши волошина замість інертного Брагару. Проблем у захисті це не вирішило, і на 48-й хвилині "біло-сині" таки пропустили. Подача кутового призвела до колотнечі, Бущан парирував удар Егіналдо, але м'яч все ж опинився у воротах. Автором визначили Бондаря.

 

Дуже швидко Динамо могло відігратись. Дубінчак чудово прострілив на Волошина, який з 5 метрів примудрився запустити над воротами! Після цього гру затьмарили грубощі. Педро Енріке разом з м'ячем ледь не відірвав ногу Тимчика – Балакін обмежився жовтою. Криськів вирішив, що можна все, і брутально ззаду стрибнув у Біловара. Жодних питань до прямої червоної. У Динамо на "гірчичник" посадили Андрієвського.

Суперники обмінялись моментами. Біловар з лінії воріт виніс удар Коноплі, а гармата Бражка просвистіла повз поперечку. Шовковський підсилив атаку Герреро та Караваєвим. І вони виправдали довіру. Герреро на фланзі знайшов вільного Дубінчака, який виконав ще одну якісну подачу. Караваєв на дальній стійці був безжальним до рідного клубу – 1:1.

Динамо зберегло 6 очок запасу над Шахтарем і з 26 балами лише наздогнало Олександрію. Шахтар з 20 пунктами залишається четвертим, поступаючись ще й Поліссю (22).