УКР РУС

Атлетіко з дублем екс-конкурента Довбика здолав аутсайдера у непростому поєдинку

20 жовтня 2024 , 19:18 / Читать на русском

У 10-му турі Прімери Атлетіко приймав Леганес.

Прімера. 10-й тур

Атлетіко – Леганес – 3:1

Голи: Сьорлот, 69, 90+9, Грізманн, 81 – Нею, 34

Лік забитим голам на 34-й хвилині несподівано відкрив Леганес: камерунський хавбек Іван Нею потужним ударом з меж штрафного прошив Яна Облака. Гравці Атлетіко у першому таймі завдали 4 ударів у площину воріт, але на перерву пішли за мінімальної переваги гостей.

Манчестер Сіті на останніх секундах врятувався від ганьби проти аутсайдера й тимчасово вирвався у лідери АПЛ

Відновити статус-кво "матрацникам" вдалося аж на екваторі другого тайму: Вітсель поблизу воріт суперника прострелив на Сьорлота, а той п'яткою переправив м'яч у сітку. Другий гол норвезького форварда у цьому сезоні. Нагадаємо, у попередній кампанії Сьорлот змагався з Артемом Довбиком за звання Пічічі, але найкращим бомбардиром Ла Ліги таки став українець.

Від втрати очок мадридці врятувалися під завісу поєдинку. Джуліано Сімеоне поборовся до кінця за м'яч, не давши йому покинути межі поля і в падінні відпасував на Грізмана – Антуан вивів Атлетіко вперед.

На останніх хвилинах Грізманн жорстко влетів у Нею в карній зоні – арбітр Монтера хотів показати французу пряму червону. Антуан почав апелювати – мовляв, це сталося випадково. Головний суддя переглянув VAR та обмежився "гірчичником".

А вже на 90+9 Сьорлот оформив дубль та встановив остаточний рахунок в цій зустрічі – 3:1. Після цієї перемоги Атлетіко посідає третє місце в турнірній таблиці Прімери (20 очок). Леганес плентається на 17-й позиції (8 пунктів).