УКР РУС

Хорватія ледь втримала перемогу над Шотландією в шаленій кінцівці, Косово перемогло Литву в Лізі націй

12 жовтня 2024 , 20:57 / Читать на русском

Відбулися чергові поєдинки третього туру Ліги націй.

Ліга націй. Третій тур

Ліга А

Хорватія – Шотландія – 2:1

Голи: Матановіч, 36, Крамаріч, 70 –  Крісті, 33

Ліга С

Литва – Косово – 1:2

Голи: Голубіцкас, 84 – Жегрова, 20, Краснікі, 65

Болгарія – Люксембург – 0:0

Хорватія вдома обіграла Шотландію. На 33-й хвилині лік забитим голам відкрили шотландці – одноклубник Забарного – Раян Крісті – з близької відстані заштовхав м'яч у ворота "картатих".

Грозний оцінив взаємодію Судакова і Шапаренка, а одного з дебютантів збірної назвав псом на ланцюгу

Однак раділи гості буквально кілька хвилин. Перішіч в межах штрафного в дотик відпасував на Матановіча, а нападник Айнтрахта відновив статус-кво. На перерву пішли за паритетного рахунку – 1:1.

У другій половині другого тайму підопічні Златко Даліча вийшли вперед. Голкіпер збірної Шотландії впорався з ударом Луки Модріча, але м'яч відскочив до Андрея Крамаріча, і той скористався шансом – 2:1. Тридцятий гол за "картатих" у активі зіркового форварда.

Завершився цей поєдинок драматично. На 90+5 Че Адамс міг вигризти нічию для гостей, але забив з офсайду – після перегляду VAR рятівний гол шотландця скасували.

Після цього матчу збірна Хорватії має в активі 6 очок та посідає друге місце у своїй групі. Натомість підопічні Стіва Кларка не заробили жодного пункту та розташувалася на дні турнірної таблиці.

У групі С Косово на виїзді здолало Литву.  Гості вирвалися вперед у першому таймі: Жегрова заволодів м'ячем у карній зоні після пасу Муслія та розписався у воротах суперника. На 65-й хвилині косовари подвоїли перевагу. Під завісу поєдинку Литва скоротила відставання, але гості дотерпіли та повезли додому три очки.

Болгарія у домашньому матчі розписала "суху" нічию з Люксембургом. Тепер господарі мають 5 очок і очолюють свій квартет, Люксембург йде останнім (0 пунктів).