УКР РУС

Грозний оцінив взаємодію Судакова і Шапаренка, а одного з дебютантів збірної назвав псом на ланцюгу

12 жовтня 2024 , 20:18 / Читать на русском

Заслужений тренер України В'ячеслав Грозний оцінив поєдинок підопічних Сергія Реброва з Грузією (1:0) у третьому турі Ліги націй.

– Існує думка, що Шапаренку й Судакову тісно на одному полі. Вчора цього не було помітно.

– Скажу більше – це гравці високого класу й діють на різних позиціях. Згадайте епізод: Судаков, як комп’ютер, крутнув головою, побачив ривок Шапаренка й поклав Миколі м’яч на голову.

Калюжний прокоментував свій дебют за збірну України: "Це мрія, яка стала реальністю"

– Якби лобом бив, то напевно б забив.

– Гольовий момент. Ще один новачок у стартовому складі – Таловєров. Не думав, що він вийде з перших хвилин. Були варіанти зі Сватком, Михайліченком на лівому фланзі з Матвієнком у центрі оборони. Але Ребров переглядав гравців один місяць, знає краще їхні можливості на поточний момент. Сваток грає в Америці, в МЛС – далеко. Людина перелетіла через океан, інші часові пояси, адаптація. І в якому він стані та ще й такому полі? Нам, на відміну від тренера, незрозуміло.

У нас були проблеми при стандартах, а Таловєров вправно грає головою. Боротьбу нагорі він виграв чи не всю. Слід зауважити, що попереду був Калюжний. Іван, як "пес на ланцюгу", все вичистив – захисникам було легше грати.

Чому Матвієнко не підключався до атаки? Бо роль атакувального захисника на іншому фланзі взяв на себе Конопля. При цьому збірна перейшла на гру в три центральних захисники. Відзначу й перебудову в захисті. Забарний чому в другому таймі діяв на позиції лівого центрального захисника? Бо Мікаутадзе реактивний гравець, і проти Таловєрова йому легше грати, ніж проти Забарного, який достатньо сильно діє проти будь-кого, – сказав Грозний в інтерв'ю для Футбол 24.

Нагадаємо, 14 жовтня на підопічних Сергія Реброва чекає протистояння зі збірною Чехії.