УКР РУС

Український форвард назвав сильні та слабкі місця збірної Грузії – він забивав Мамардашвілі

9 жовтня 2024 , 15:58 / Читать на русском

Нападник Ворскли Mикола Ковталюк, який раніше грав за грузинські клуби Колхеті, Динамо Тбілісі та Діла, поміркував щодо майбутнього поєдинку збірної України.

"Раніше місцеві футболісти неабияк потерпали від свого піжонства, непрофесіоналізму. Для них головне було зірвати овації трибун якимось фінтом, а що при подальшій втраті м'яча треба повертатися в оборону, то – зайве. Тепер все інакше. Грузинська збірна діє дуже дисципліновано, вміє терпіти, при першій можливості швидко переходить до наступальних операцій.

Ребров поділився очікуваннями від матчів з Грузією та Чехією: "Попереду в України можливість виправити невтішний початок"

Звичайно, чого в грузинів не відібрати – вони на "ти" з м'ячем. Небезпечні, якщо впіймають кураж. Після недавнього злету на Євро-2024 з'явилася впевненість у своїх силах. В кожній лінії є лідери: воротар Гіоргі Mамардашвілі з Валенсії, захисник Гурам Кашія зі Слована, півзахисник Георгій Чакветадзе з Уотфорда, нападники Хвіча Кварацхелія з Наполі та Жорж Mікаутадзе з Ліона.

До слова, Mамардашвілі, який належить Ліверпулю я навіть забивав, коли він ще був кіпером тбіліського Локомотива, а я грав за Ділу. А з Хвічою наші шляхи перетиналися в тбіліському Динамо.

В збірній чудовий мікроклімат про що подбав тренерський штаб на чолі з французом Віллі Саньйолем. Він в Грузії вже з 2021 року, спочатку не все йшло гладко, але поступово він знайшов спільну мову з підопічними й позиції його міцні.

Щодо вразливих місць... У Грузії доволі повільні захисники, особливо центральні, хоча фізично вони міцні й нашому Артему Довбику буде нелегко взяти гору в єдиноборствах. Як на мене, багато залежатиме від того наскільки мобільними й активними в українців будуть фланги, чи вистачатиме націлених кросів й розрізних передач. В позиційній боротьбі перехитрувати грузинів буде складно. Бажано з допомогою високого пресингу ускладнювати їм перебування на полі, змушуючи помилятися.

В української збірної є свої чесноти. Більш збалансований склад, попри деякі кадрові втрати. Але ж ключові виконавці в строю. Зрештою, після двох поразок поспіль далі нашим відступати вже нікуди, тому налаштованість буде максимальна. Це, справді, буде фінальний матч. Я ставлю на перемогу збірної України – 2:1", – сказав Ковталюк у коментарі Sport.ua.