УКР РУС

Шахтар безжально розчавив ЛНЗ – Судаков оформив покер у ворота черкасців

6 жовтня 2024 , 17:21 / Читать на русском

У дев'ятому турі української Прем'єр-ліги Шахтар приймав черкаський ЛНЗ.

УПЛ. Дев'ятий тур

Шахтар – ЛНЗ – 5:1

Голи: Судаков, 13, 50, 53, 57, Зубков, 26 – Нонікашвілі, 62 (п)

Поєдинок традиційно розпочався символічним першим ударом українського захисника. Цього разу для цієї місії запросили лейтенанта Василя Дацка (позивний "Відьма"), командир 3-ї стрілецької роти, який обороняв Україну в боях за Бахмут.

Полісся з розкішним голом Смолякова обіграло Ворсклу і скинуло Олександрію з вершини УПЛ

Шахтар вийшов вперед вже у дебюті зустрічі. Криськів у межах штрафного переадресував м'яч на Траоре, той п'яткою віддав на Судакова, а Георгій влучно пробив – 1:0.

На екваторі першого тайму "гірники" подвоїли перевагу. Судаков віддав пас на хід Зубкову, а той на межі штрафного закрутив м'яч у "дев'ятку". Невдовзі Георгій міг оформити дубль, але поцілив трохи вище воріт. 2:0 – за такого рахунку пішли на перерву.

На старті другого тайму Судаков таки оформив дубль, забивши з пасу Бондаренка. За лічені хвилини Георгій записав у свій актив хет-трик – цього разу йому асистував Невертон. Але на цьому не зупинилися ні Шахтар, ні його головна зірка. За лічені хвилини Судаков оформив покер, довівши рахунок до 5:0.

В середині другого тайму Азаров "привіз" пенальті у ворота Шахтаря, який з другого разу реалізував Нонікашвілі. Цей гол став єдиним в активі черкаського клубу. 

Розгромивши ЛНЗ, Шахтар опинився на 4-й сходинці чемпіонату України (16 очок). Трійку лідерів складають Полісся (20), Олександрія (20) та Динамо (19).