УКР РУС

Маркевич пояснив, чому Коноплянка не реалізував увесь свій потенціал

29 вересня 2024 , 19:21 / Читать на русском

Мирон Маркевич відверто відповів, чи зміг колишній вінгер збірної України Євген Коноплянка розкрити весь свій потенціал.

– Зрозуміло, що ні. Не вгадав, можливо, з клубом, бо дуже хотів в Англію, але Коломойський його не продав. У Севільї, куди перейшов Євген, тренер грав у три захисники, може, було незручно йому з такою схемою. Тяжко щось говорити, але одне знаю точно – у Дніпрі та в збірній він був одним з кращих.

Маркевич хотів придбати Коноплянку в Металіст – на заваді став проросійський президент

– Ви згадали Англію і сумнозвісну історію з невдалим трансфером в Ліверпуль, що вам про це відомо? І якщо він перейшов би, чи могла його кар’єра скластися по іншому?

– Не знаю нюансів, то, напевно, більше сам Євген чи його батько скаже. Ліверпуль є Ліверпуль – і дуже шкода, що він туди не перейшов. Коноплянка був у розквіті сил і Ліверпуль тоді не був грандом, як зараз, тому Євген міг ще прогресувати й далі.

– Що побажаєте Євгену на день народження?

– Побажаю здоров’я, натхнення в новій роботі – агентській компанії з Зозулею. Я їм обом бажаю успіху, діти, щоб на радість росли та всього якнайкращого, – розповів Маркевич у коментарі Українському футболу.

Зазначимо, що сьогодні, 29 вересня екс-вінгер збірної України Євген Коноплянка відзначає своє 35-річчя.