УКР РУС

Довбик перервав гольову серію за Рому – римляни вирвали камбек у новачка Серії А

29 вересня 2024 , 17:55 / Читать на русском

Рома зустрілася з Венецією в рамках 6-го туру чемпіонату Італії.

Серія А, 6-й тур

Рома – Венеція – 2:1

Голи: Крістанте, 74, Пізіллі, 83 – Пох'янпало, 44

Артем Довбик звично з'явився в основі Роми на домашній поєдинок проти Венеції. Українському легіонеру вдавалося забити в трьох попередніх матчах поспіль.

Легенда Карпат прогнозує Довбику шалену кількість голів за Рому: "Схожий трішки на Лукаку"

Попри те, що Венеція є новачком еліти та наразі йде в зоні вильоту, перший тайм вона провела досить гідно. Гості добре захищалися і намагалися підловити римлян на контратаці – наприкінці першого тайму це вдалося зробити Пох'янпало. Довбик у дебютній 45-хвилинці контактував з м'ячем не так вже й часто.

На старті другого тайму Слівар знову витягував м'яча з воріт. Щоправда, на щастя для римлян, рефері зафіксував офсайд у Дзампано. Згодом положення поза грою виявили і у Роми. Непоганий момент з'явився в Довбика на 72-й хвилині гри: Артем отримав м'яч у штрафному майданчику і третім дотиком пробив по воротах, але не влучив у площину. Під завісу зустрічі підопічним Юріча вдалося не лише відновити паритет, а й вирвати перемогу – відзначилися Крістанте та Пізіллі. У грі українця можна відзначити лише те, що під час другого голу він завалив суперника на газон, давши змогу Пізіллі забити. 

Попри перемогу Роми, Довбик отримав одну з найнижчих оцінок від Sofascore – 6,9 бала. Артем відіграв весь поєдинок, тричі вдаривши повз ворота, виконавши одну успішну спробу дриблінгу з трьох, віддавши 11/16 (69%) точних пасів. 11 разів втратив володіння, виграв два єдиноборства з шести, награв на 0,27 очікуваних голів. 

Рома, здобувши перемогу над Венецією з рахунком 2:1, опинилася на 9-му місці чемпіонату Італії (9 балів). Очолює Серію А Ювентус (12 очок).