УКР РУС

Відомий тренер назвав мотивацію Болоньї у матчі з Шахтарем у ЛЧ

18 вересня 2024 , 13:59 / Читать на русском

Відомий футбольний експерт Олег Федорчук поділився очікуваннями від матчу Шахтаря проти Болоньї у Лізі чемпіонів.

– Болонья провела чотири матчі в чемпіонаті Італії і не здобула жодної перемоги – три нічиїх у матчах зі середняками та поразка від Наполі. Така пробуксовка італійської команди може зіграти на користь Шахтарю?

– Тут важко спрогнозувати. Пам’ятаєш, коли в Марселі перед зустріччю з Шахтарем змінили тренера? Наш чемпіон тоді припинив виступи в Лізі Європи, хоча французи переживали важкі часи в чемпіонаті. Із Болоньї пішов на підвищення в Ювентус Тьяго Мотта, прийшов Віченцо Італьяно. 

Вірт назвав найсильнішого гравця Шахтаря: "Він дозрів"

Йому потрібен час, щоб розібратися. І для нього й команди в цілому гра з Шахтарем дуже важлива з психологічної точки зору. Вони, гадаю, будуть дуже мотивовані. Тим більше, що Болонья вперше грає в Лізі чемпіонів.

– У Лізі чемпіонів, звісно, слабких команд немає. Але ж є фаворити. Хто вони в нашій групі?

– За назвами, звичайно, це Арсенал і Баварія. Але зауважу, що на їхню гру сильно впливає місцеперебування в турнірній таблиці національних чемпіонатів. Пріоритети у них там. Велика кількість матчів із рівними суперниками впливає на стан футболістів. Ми ж пам’ятаємо, як провалювали Лігу чемпіонів Парі Сен-Жермен, Мілан. Тож гра покаже, – сказав Федорчук у інтерв'ю Футбол 24.

Нагадаємо, що вже сьогодні Шахтар зіграє свій перший єврокубковий матч у новому сезоні. Зустріч проти Болоньї розпочнеться о 19:45 за київським часом.