УКР РУС

Болонья – Шахтар: Пушіч поміркував щодо шансів "гірників" на перемогу, оцінивши новий формат ЛЧ

17 вересня 2024 , 20:40 / Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушіч провів прес-конференцію перед матчем Ліги чемпіонів сезону 2024/25 проти Болоньї.

"Звичайно, можна зазначити, що Болонья втратила гравців, але водночас вона залучила декілька хороших виконавців. Перформанс Болоньї був на високому рівні, і я вітаю команду з результатом. Я не відокремлюю гравців від команди та не виділяю окремих футболістів. Щодо гравців, я маю досвід спілкування з Карлссоном в АЗ, знаю нідерландських футболістів і більшість хорватів, які є в команді, що є великим плюсом.

Тренер Болоньї поділився очікуваннями від матчу з Шахтарем: "Ми добре підготувалися"

Я вважаю, що в кожному матчі шанси 50 на 50. Футбол досяг високого рівня, тому шанси є у всіх, адже всі починають з нуля, і все вирішуватиметься на полі.

Щодо нового формату турніру, я змінив свою думку. Новий формат досить відмінний і вимагатиме іншого підходу. Вважаю, що потрібно побачити його на практиці. Треба бути готовими до більшої кількості суперників. Ми будемо готуватися і викладатися на повну. Завтрашній матч стане відмінною можливістю оцінити, як працює новий формат.

Щодо Марлона та його позиції можу сказати, що він не має конкретної позиції (сміється). Він не готовий на всі 100%, але я радий, що він повернувся. Гра проти Карпат довела, що він адаптується до команди. Ми працюємо над його кондиціями. Це не стосується конкретної позиції, а того, як він проявляє себе та його навичок. Звісно, є позиції, де йому зручно грати, але я вважаю, що гравці можуть грати в різних ролях. Він багатофункціональний гравець, і це велика перевага для нас.

Щодо статистики, авторитетні ресурси можуть оцінювати наші шанси низько, але вони не знають про поточні обставини й всі складнощі, які є в команді. Я хотів би підкреслити, що вони не мають повної інформації про те, що відбувається в колективі. Можна згадати останній сезон, де ми добре виступили.

Я можу погодитися з експертами, які оцінюють нас низько, але я впевнений, що все вирішуватиметься на полі, і це шанс показати, що всі попередні прогнози можуть бути хибними. Ми продемонструємо це на полі", – цитує Пушіча Футбол 24.