УКР РУС

Син легенди Шахтаря вболіватиме проти "гірників" у першому матчі ЛЧ – відома причина

16 вересня 2024 , 23:30 / Читать на русском

Син колишнього бомбардира Шахтаря та збірної України Андрія Воробея сподіватиметься на невдачу "гірників" на старті Ліги чемпіонів.

17-річний український півзахисник Максим Воробей наразі виступає за юнацький склад Болоньї, яка протистоятиме Шахтарю у першому турі Ліги чемпіонів, тому вболіватиме саме за італійську команду. 

Шахтар оголосив заявку на перший матч Ліги чемпіонів проти Болоньї

Цікаво, що юний футболіст народився у Донецьку та перші футбольні кроки робив у академії "гірників". До Італії переїхав, коли на Україну напав російський агресор. 

"Я потрапив до Італії випадково, тому що деякі з друзів моєї матері дали нам можливість пожити у них два тижні, протягом яких ми зрозуміли, що Італія є ідеальною країною для нас, і вирішили почати тут новий розділ свого життя. Мені довелося починати з низів, тому що в Італії мене ніхто не знав, а потім, ціною багатьох жертв, крок за кроком, я прийшов на цей рівень.

Коли Болонья вирішила підписати мене, я був дуже схвильований і сповнений гордості: для мене це великий крок уперед, ще й тому, що перша команда грає у Лізі Чемпіонів. 

За кого я вболіватиму у матчі Болонья – Шахтар? Я гравець Болоньї, тому вболіватиму за "червоно-синіх", – сказав Воробей-молодший у коментарі офіційному сайту Болоньї. 

Нагадаємо, Андрій Воробей провів за Шахтар 319 матчів, в яких забив 114 голів. Також має в активі 68 поєдинків у складі збірної України.