УКР РУС

ЛНЗ на виїзді оформив важкий камбек з Колосом і піднявся у топ-4 УПЛ – ковалівці продовжують йти без перемог

16 вересня 2024 , 20:00 / Читать на русском

У матчі 6-го туру чемпіонату України ЛНЗ розійшовся миром з Колосом (1:1). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

УПЛ, 6-й тур

Колос – ЛНЗ – 1:1

Голи: Третьяков, 10 – Момо, 65

Колос витратив 300 тисяч євро на гравця збірної Косово

Команди по-різному розпочали новий сезон: якщо ЛНЗ попри дві поразки тричі здобував по три очки, то Колос поки не знав смаку перемог і животів на дні турнірної таблиці УПЛ. До невдач на полі додавались і проблеми у роздягальні "хліборобів" – зірковий новачок команди Ігор Харатін був відсторонений від тренувань через бунт проти Олександра Поздєєва. Керівництво ковалівців дуже сподівалось, що головний тренер максимально попрацював з командою під час міжнародної паузи і нарешті зможе почати відпрацьовувати аванси.

На 10-й хвилині Колос вийшов вперед: Криворучко з центра віддав діагональ на правий фланг на Гусола, той пройшов декілька метрів і прострілив у центр воротарського на Біловара. Венесуельський легіонер поставив корпус і вже у падінні віддав ліворуч – Третьяков в дотик прошив кіпера ЛНЗ, забивши дебютний домашній гол Колоса в сезоні.

За мить вже сам Гусол стріляв з-за меж штрафного по центру – в руки Кучеренкові. Згодом з гострого кута бив Криворучко – воротар у падіння зумів відбити перед собою.

На 16-й хвилині Саліху зазнав травми після зіткнення і косовського захисника довелось міняти. Авагімян, який вийшов замість нього, вже у першій же атаці опинився на газоні після і лікарям довелось попотіти, аби повернути Артура на поле. 

Вимушені паузи пішли на користь ЛНЗ, який взявся завзято атакувати. Яшарі міг зрівнювати рахунок, але після потужного удару влучив у хрестовину праворуч. Згодом було два закидання у воротарський після стандарту – захист ковалівців відпрацював відмінно. Черкасці продовжували нагнітати: на 34-й хвилині Колос вдруге врятував каркас воріт – Топалов "поцілував" хрестовину вже ліворуч.

Господарі практично не переходили на чужу половину поля до кінця першого тайму, повністю зосередившись на захисті – не такої гри вимагав від команди президент Колоса, але і завдання заробити три очки ніхто не скасовував.  

На початку другого тайму Колос ледь не подвоїв свою перевагу: Криворучко скористався помилкою Нонікашвілі поблизу свого штрафного, перехопив м'яч і побіг на побачення з Кучеренком, але поспішив з ударом.

На 57-й хвилині Колос втік у контратаку 4 в 2, Гусол не наважився пробити і віддав на Третьякова, а той примудрився з району одинадцятиметрової позначки не влучити у площину воріт. У відповідь Авагімян у боротьбі з захисником добивав м'яч головою – поруч з дальньою стійкою.

В середині другого тайм ЛНЗ нарешті зрівняв: Бойко навісив з кутового і Момо переправив сферу у ближній кут. Колос одразу ж додав і побіг відвойовувати втрачене, але наривався на контратаки гостей. Халайла ледь не підловив кіпера Колоса на протиході, небезпечно пробивши з-за меж штрафного з-під захисників.

На 80-й хвилині Паулаускас на швидкості промчав правим флангом і примудрився прострілити у воротарський – Дієго не очікував на такий подарунок і не встиг замкнути. У відповідь Олійник з другої спроби розстрілював ворота Колоса, але на удар дивом зреагував Пахолюк. Вже у доданий час Бондаренко і Козик не порозумілись і м'яч підхопив Момо, зробив декілька кроків і пробив – повз ворота. 

Як наслідок, Колос набрав 3 очки й розташувався на чотирнадцятій сходинці турнірної таблиці УПЛ. ЛНЗ з 10-ма пунктами четвертий.