УКР РУС

Барселона знищила Жирону в каталонському дербі – не надто помітний Циганков, дубль Ямала та вилучення Торреса

15 вересня 2024 , 19:14 / Читать на русском

У рамках п'ятого туру Ла Ліги Жирона приймала Барселону.

Ла Ліга. П'ятий тур

Жирона – Барселона – 1:4

Голи: Стуані, 80 – Ямал, 30, 37, Ольмо, 47, Педрі, 64

Барселона підходила до цього матчу в статусі лідера турнірної таблиці Ла Ліги, вигравши всі попередні ігри в новому сезоні. Цю зустріч обидві команди розпочали досить агресивно, проте згодом ініціативу перехопили підопічні Фліка. 

Арсенал без Зінченка здолав Тоттенхем у північнолондонському дербі, але втратив Сака 

17-річний Ямал створив перший відносно небезпечний момент у матчі на 6-й хвилині зустрічі, коли пробивав низом по центру воріт, але кіпер зміг парирувати цей удар. Саме Ламін і вивів Барселону вперед, відібравши м'яч у Лопеса після його помилки. Менш ніж через 10 хвилин Ямал оформив дубль. Зірка Євро-2024 у складі збірної Іспанії влучно пробив після того, як опинився на м'ячі після розіграшу штрафного. 

Наприкінці першого тайму підопічні Мічела намагались відквитати хоча би один м'яч, але їм не вдалося цього зробити: тер Штеген видав блискавичний сейв, зреагувавши на удар Хіля з карного майданчику. Вже у доданий час рефері призначив пенальті у ворота Барселони через гру рукою Іньїго, але після перегляду VAR скасував своє рішення. Арбітр пояснив це тим, що мʼяч у руку переправив Бальде, а не нападник Жирони.

Циганков у першому таймі виглядав не дуже помітним та повільним. Проте вже у другому він виглядав краще. Одного разу навіть пробивав у дальній кут після зміщення в центр, але м'яч пройшов у сантиметрах від стійки.

На старті другої 45-хвилинки Ольмо потроїв перевагу Барселони, завдавши удару з гострого кута. Роберт Лєвандовскі теж міг забивати, але зіграв ненайкраще і Гассаніга спіймав м'яч. Зробити рахунок ще більш розгромним вдалося Педрі.

На 80-й хвилині підопічним Санчеса таки вдалося відквитати один м'яч. Голом відзначився Стуані, який скористався вдалою передачею Порту в штрафний майданчик. Під завісу основного часу Барселона була змушена грати у меншості через червону картку Феррана Торреса, який грубо наступив на ногу суперника.

Після п'яти турів Ла Ліги Барселона продовжує очолювати таблицю з 15-ма очками. Жирона має 7 очок в активі та йде на восьмому місці.