УКР РУС

Шахтар з хет-триком Бондаренка розгромив Карпати в репетиції до ЛЧ – команди на очах в Маркевича натовкли 7 голів

14 вересня 2024 , 19:52 / Читать на русском

Відбувся черговий матч 6-го туру УПЛ, в якому Шахтар зустрівся з Карпатами.

УПЛ. 6-й тур

Шахтар – Карпати – 5:2

Голи: Зубков, 21, Бондаренко, 29, 39, 65, Сікан, 42 – Підлепенець, 25, Чачуа, 84 

Карпати мали виходити вперед вже на 4 хвилині. Мірошниченко потужно пробив зі штрафного, а Різник випустив м'яч перед собою. Адамюк з лічених метрів добивав, але переграти воротаря не зміг. 

Суперкомп'ютер назвав переможця ЛЧ 2024/25 – відомі шанси Шахтаря

Шахтар відповів голом. Зубков накрутив оборонців у потужно пробив під поперечку. Дуже швидко "леви" відігралися – Бондар незграбно зіграв під час подачі з кутового, пропустивши на Підлепенця, якому залишалося лише влучити. 

Гол у ворота "гірників" підняв настрій вболівальників Карпат, серед яких на трибунах був їх екс-наставник Мирон Маркевич, але ейфорія дуже швидко завершилась.

Шахтар шокував суперника тричі за 13 хвилин. Дубль оформив Бондаренко – в обох голах йому допомогли рикошети гравців Карпат. Спочатку невдало підставив ногу Підлепенець, а потім не встиг повністю накрити удар Чачуа. Останній м'яч до перерви оформив Сікан, забивши у ворота колишньої команди. 

У другому таймі знову про себе нагадав Артем Бондаренко. Хавбек донеччан отримав якісну передачу від Судакова у вільну зону, шикарним черпачком перекинув Кемкіна й оформив хет-трик. На останніх хвилинах Чачуа відквитав один м'яч, зафіксувавши фінальний рахунок. 

Наразі Шахтар посідає шосту сходинку в турнірній таблиці, маючи в актив 9 очок та матч в запасі. Карпати йдуть 12-ми та наближаються до зони перехідних матчів. До слова, вже у середу, 18 вересня, "гірники" стартуватимуть в ЛЧ матчем проти Болоньї.