УКР РУС

УАФ внесла зміни до регламенту УПЛ після зняття СК Дніпро-1

14 вересня 2024 , 09:59 / Читать на русском

Відбулося засідання Виконкому Української асоціації футболу.

У п'ятницю, 13 вересня, Виконком УАФ ухвалив декілька рішень, одне з яких стосується зміни регламенту УПЛ, повідомляє офіційний сайт організації.

Кобін дізнався рішення КДК УАФ після інциденту в матчі з Кривбасом

На заході було ухвалено декілька рішень, одне з яких стосується зміни регламенту УПЛ. Зокрема, Виконком ухвалив:

1. Затвердити зміни до Регламенту чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/25, а саме – п. 10.6 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

"10.6 У разі зняття команди зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-офф, але до початку нового сезону діють наступні положення:

10.6.1. Право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;

10.6.2. Якщо команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, перемогла в матчах плей-офф, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 14-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-офф;

10.6.3. Якщо в матчах плей-оф перемогли команди, що посіли 13-те та 14-те місця в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ. Якщо команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ, не має можливості брати участь у змаганнях УПЛ, то право участі отримує команда, що посіла четверте місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ".

2. Затвердити зміни до Регламенту чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/25, а саме – додати п. 10.7 та п. 10.8 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

"10.7. У разі зняття двох команд зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-офф, але до початку нового сезону право участі у змаганнях УПЛ матимуть команди, які програли в матчах плей-офф за вихід до УПЛ;

10.8. У разі виникнення не передбачених цим регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ ухвалює Виконавчий комітет УАФ", – йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, перед стартом сезону 2024/25 з УПЛ знявся СК Дніпро-1. Його замінив Лівий берег.