УКР РУС

Англія з голами зрадників та новим тренером обіграла Ірландію, Грузія знищила Чехію у матчі суперників України – Ліга націй

7 вересня 2024 , 20:58 / Читать на русском

Відбулися чергові матчі 1-го туру Ліги націй.

Ліга націй. 1-й тур. Ліга В

Ірландія – Англія – 0:2

Голи: Райс, 11, Гріліш, 26

Грузія – Чехія – 4:1

Голи: Кварацхелія, 33 (пен.), Чакветадзе, 53, Мікаутадзе, 63, Кочорашвілі, 66 – Калвах, 80

Ліга С

Вірменія – Литва – 4:1

Голи: Бічахчян, 6, Дубра (аг.) 35, Селарраян, 48, Сперцян, 86 – Харутунян, 9 (аг.) 

Ліга D

Молдова – Мальта – 2:0

Голи: Каймаков, 32, Ніколаєску, 45+4 

Збірна Англії перемогла Ірландію у першому матчі під керівництвом Лі Карслі, який замінив на посаді Гарета Саутгейта. Головними героями поєдинку стали Деклан Райс та Джек Гріліш, які свого часу виступали під ірландським прапором. 

Новий тренер збірної Англії з футболу вляпався у гучний скандал перед дебютним матчем у Лізі націй

"Три леви" повністю переважали суперника у першому таймі й вже до перерви забезпечили собі комфортний результат. Спочатку Райс вдало зіграв на добиванні, потужно влучивши у праву дев'ятку – гол не святкував. Згодом свій відзначився Гріліш, якого не взяли на Євро-2024. Вінгер Ман Сіті в один дотик завершив шикарну комбінацію й на відміну від свого земляка побіг до трибун радіти забитому м'ячу.

По перерві жодна з команд змінити рахунок не змогла – гості не спішили бігти в атаку й не давали жодних шансів супернику біля власних воріт. Лі Карслі розпочав з впевненої перемоги. Англія вперше за 60 років виграла на ірландських полях. 

Грузія розгромно перемогла Чехію у матчі суперників України. Сакартвело продовжили підкорювали серця вболівальників після неймовірного виступу на Євро-2024. Побиття чехів розпочав Хвіча Кварацхелія, реалізувавши пенальті. 

По перерві грузини ще більше почали тиснути й шокували суперника аж трьома голами. Чакветадзе без жодного спротиву протягнув м'яч через усе поле й без проблем реалізував рандеву з воротарем. Продовжив знущання найкращий бомбардир Євро-2024 Мікаутадзе, а пізніше Чакветадзе записав собі в актив ще й асист, закинувши шикарним черпачком на Кочорашвілі, який головою перекинув голкіпера. 

Чехи змогли відповісти лише голом престижу – відзначився Калвах. У наступному турі вони зійдуться з Україною. 

У паралельних матчах Вірменія Олександра Петракова перемогла Латвію, а Молдова комфортно обіграла Мальту.