УКР РУС

Італія ошелешила Францію після пропущеного на 13 секунді, Луческу переможно стартував на чолі Румунії – Ліга Націй

6 вересня 2024 , 23:43 / Читать на русском

Відбулися чергові поєдинки 1-го туру Ліги націй.

Ліга націй. 1-й тур. Ліга А

Франція – Італія – 1:3

Голи: Барколя, 1 – Дімарко, 30, Фраттезі, 51, Распадорі, 74

Бельгія – Ізраїль – 3:1

Голи: Де Брюйне, 21, 53(пен.), Тілеманс, 48 – Меньє (аг.), 36

Ліга B.

Словенія – Австрія – 1:1

Голи: Шешко, 16 – Лаймер, 28

Уельс – Туреччина – 0:0

Вилучення: Їлмаз, 63 (Туреччина)

Ісландія – Чорногорія – 2:0

Голи: Оскарссон, 39, Торстейнссон, 58

Ліга С.

Косово – Румунія – 0:3

Голи: Ман, 40, Марін, 51 (пен.), 82

Вилучення: Войвода, 85 (Косово)

Найгучнішою подією вечора стала зустріч збірних Франції та Італії, яка завершилась несподіваною перемогою гостей. Команди підтвердили яскраву вивіску і влаштували на полі справжнє шоу. Франція вийшла вперед вже на 13 секунді. Оборонці "Скуадри" обрізалися й дозволили Барколя вибігти сам на сам з воротарем і легко забити найшвидший гол в історії "Ле Бльо". 

Португалія з 900-м голом Роналду обіграла Хорватію, Іспанія спіткнулась об Сербію – Ліга націй

Італійці відповіли миттєво – через 5 хвилин Фраттезі отримав пас на порожні ворота, але головою пробив у поперечку. Ретегі добивав, але також не влучив. Наступна атака гостей завершилась голом – Тоналі, який повернувся у збірну після дискваліфікації, п'ятою скинув на Дімарко, а той з льоту пробив у дальній кут. Одразу по перерві італійці вийшли вперед – Фраттезі замкнув передачу Ретегі, а невдовзі Распадорі забив фінальний м'яч. 

Бельгія без проблем розібралась з Ізраїлем. Головним героєм матчу став Кевін Де Брюйне. Лідер Ман Сіті оформив дубль, а ще один гол забив Тілеманс. Недавні суперники України на Євро-2024 могли збільшувати перевагу, але Опенда не реалізував пенальті. 

Мірча Луческу з перемоги стартував на чолі збірної Румунії. Підопічні екс-тренера Динамо та Шахтаря, який повернувся на посаду головного тренера команди після 38-річної перерви, розгромили Косово. 

Туреччина після феєричного виступу на Євро-2024 не змогла обіграти Уельс. Поєдинок завершився безгольовою нічиєю, а турки догравали матч у меншості – Їлмаз отримав другу жовту в екваторі другого тайму. 

Австрія не впоралася зі Словенією. Підопічні Ральфа Рангніка змогли привезти з Любляни лише одне очко. Словенці доводять, що успіх на європейській першості у Німеччині, де команда дійшла до 1/8 фіналу, не був випадковим. 

У ще одному матчі ліги B Ісландія вперше у історії перемогла Чорногорію.