УКР РУС

Динамо не змогло взяти реванш у Зальцбурга і вилетіло з Ліги чемпіонів – Шовковський і Ко зосередяться на Лізі Європи

27 серпня 2024 , 23:58 / Читать на русском

У матчі-відповіді кваліфікації плей-офф ЛЧ Зальцбург на своєму полі розійшовся миром з Динамо (1:1). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Ліга чемпіонів, плей-офф кваліфікації, матч-відповідь 

Зальцбург – Динамо – 1:1 (перша гра – 2:0)

Голи: Дагім, 12 – Ванат, 29

Росіяни знищили готель у Кривому Розі, де мали жити футболісти Шахтаря

Вже на 2-й хвилині Динамо мало непоганий шанс відзначитись, але Кабаєв неочікував, що м'яч долетить до нього на дальню стійку після прострілу і не зумів замкнути у площину воріт. Згодом Шапаренко промчав лівим флангом і викочував під удар партнерам – Дубінчак під тиском захисника зумів пробити, але повз стійку. На 10-й хвилині Піхальонок після затяжної атаки бив з розвороту з-за меж штрафного – над поперечиною. Динамо виглядало здорово і небезпечно, але...

Зальцбург свій перший удар у площину воріт Динамо одразу ж втілив у гол: Адам Дагім отримав передачу праворуч, змістився ближче до центру і результативно пробив з-під Дубінчака. За трохи Дедіч накрутив Тимчика і вистрілив з лівого флангу – над воротами. Зальцбург намагався скористатися розгубленістю Динамо і вже Дагім ледь не оформив дубль, замкнувши повз стійку.

Оговтавшись, кияни кинулись створювати моменти біля воріт австрійців, але ані удар, ані кутові не приносили дивідендів. Натомість господарі втікали у стрімкі контратаки – в одній з таких в середині тайму лише реакція Бущана врятувала Динамо від другого гола.

На 29-й хвилині кияни зрівняли – довжелезна передача з середини поля від Михавка, Ванат розібрався з захисником і влучно пробив під дальню стійку. За трохи Кабаєв втік у стрімку контратаку після кутового від австрійців, але в останній момент захисник встиг завадити Владиславу пробити. Наприкінці тайму Кабаєв з вигідної позиції вкотре стрільнув по горобцях.

Зальцбург активно розпочав другу половину зустрічі, змушуючи суперника відбиватись. В одній з атак Динамо Ванат замикав простріл у штрафний – над воротами.

На 55-й хвилині Зальцбург втік у контратаку, Тимчик контролював його спурт, пам'ятаючи про наявну жовту картку, Бущан вийшов далеко з воріт, але не зумів вибити м'яч далеко, сфера залишилась в австрійців, але Георгій знову самовіддано кинувся у ноги супернику і м'яч вилетів за межі поля.

В середині тайму Бражко ледь не вивів Динамо вперед – Володимир метрів з 25-ти цілив у ліву дев'ятку, але м'яч пройшов у сантиметрах над поперечиною. Дивом не влучив у ворота Шапаренко, коли протягнув м'яч лівим флангом, обігрався з Ванатом і зряче бив з меж штрафного.

Динамо припиняє виступи у Лізі чемпіонів і гратиме у груповому етапі Ліги Європи.