УКР РУС

Де Россі пояснив непереконливу гру Довбика в матчі з Емполі: "Нам треба краще його обслуговувати"

26 серпня 2024 , 15:47 / Читать на русском

Головний тренер Роми Даніеле Де Россі прокоментував гру українського нападника Артема Довбика у матчі 2-го туру Серії А проти Емполі (1:2).

"П'ятірка захисників йому заважала. Час від часу вони відбивалися від наших нападників. Довбик – гравець, якому треба віддавати передачі у вільний простір або грати на нього верхом, треба знімати з нього тиск центру поля, тому що інакше йому стає неможливо знайти простір. 

Рома з Довбиком вдруге поспіль втратила очки у Серії А, поступившись Емполі

У штрафному майданчику він знає, як отримувати м'яч... Нам треба краще його обслуговувати. Ми були напіввідчайдушні і за рахунку 2:0 зійшли з рейок. Все може статися: ви виграєте, зіграєте внічию, програєте", – цитує Де Россі il Romanista.

Зазначимо, що Довбик відіграв увесь матч. На рахунку 27-річного українця 1 створений момент, 3 удари по воротах 11 точних передач з 12, 18 дотиків до м’яча, 1 підбирання та 2 втрати м’яча, 1 невдалий прийом м’яча, 4 програні повітряні дуелі та 1 фол. 

WhoScored оцінив гру Артема в 6,2, Sofascore – у 6,9.

Після двох матчів Рома має у своєму активі 1 очко та йде на 15-му місці в турнірній таблиці Серії А. Нагадаємо, що у першому турі підопічні Де Россі зіграли внічию з Кальярі.