УКР РУС

Рома з Довбиком вдруге поспіль втратила очки у Серії А, поступившись Емполі

25 серпня 2024 , 23:39 / Читать на русском

У рамках другого туру Серії А Рома приймала Емполі.

Серія А. 2-й тур

Рома – Емполі – 1:2

Голи: Шоморудов, 80  Г'ясі, 45, Коломбо (пен.), 61

Український форвард Артем Довбик дебютував на Стадіо Олімпіко. Загалом, українець добре стартував у цьому матчі. Уже на перших хвилинах він став адресатом відмінної передачі низом, яку виконав один із його партнерів по команді, але не зміг приборкати м'яч і це дозволило захисникам без проблем ліквідувати небезпеку.

Ліверпуль здолав Брентфорд без Ярмолюка – перша домашня перемога Слота

Трохи згодом спробу Довбика заблокували і Рома виконувала небезпечний кутовий. Також українець порушив правила, сфоливши проти Ісмайлі поблизу чужого штрафного. 

По ходу гри римляни трохи втратили темп, чим скористався суперник. Спершу Г'ясі головою спрямував м'яч повз ворота, замикаючи подачу в польоті. Але потім все-таки реабілітувався та вивів Емполі вперед, переправивши 'яч у сітку. 

Подвоїти рахунок вдалося Коломбо, який реалізував пенальті. Наприкінці зустрічі Рома почала активно пресингувати суперника у надії хоча би вирвати нічию. Поцілити м'яч у ворота вдалося Шоморудову. Довбик теж мав шанс відзначитись голом, замикавши навіс, але кіпер забрав м'яч. Римляни були близькі до нічиєї, але м'яч підступно влетів у стійку. Проте Емполі не спало і могло ставити крапку в цій зустрічі, але кіпер виконав блискучий сейв.

Загалом, Довбик мав 18 дотиків до м'яча, 1 раз вдарив у ствір воріт, віддав 1 гостру передачу, виконав 11 з 12 точних пасів та виграв 4 повітряні дуелі. Sofascore оцінив гру українця в 6,9.

Після двох матчів Рома має у своєму активі 1 очко та йде на 15-му місці в турнірній таблиці Серії А. Нагадаємо, що у першому турі підопічні Де Россі зіграли внічию з Кальярі. В Емполі – 4 очки та 6-те місце в таблиці.