УКР РУС

Матч Зальцбург – Динамо розсудить учасник скандалу у Туреччині, в бригаді – суддя, якого проігнорував Кривбас

25 серпня 2024 , 15:20 / Читать на русском

УЄФА призначив бригаду арбітрів на матч-відповідь плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів між київським Динамо та австрійським Зальцбургом.

Головним суддею буде турок Халіл Умут Мелер, йому допомагатимуть лайнсмени Керем Ерсой та Ібрагім Чаглар Уяркан. Четвертим арбітром став Арда Кардешлер.

Академію Динамо оцінили у Європі – краща ніж у Манчестер Сіті

Мелер втретє обслуговуватиме матч Динамо в єврокубках. У 2019 році він працював на грі киян із Копенгагеном (1:1) у Лізі Європи, а у 2021-му був головним арбітром поєдинку з Баварією (1:2) у Лізі чемпіонів.

Наприкінці 2023 року Мелер став учасником дикої історії в матчі чемпіонату Туреччини між Анкарагюджю та Різеспором. Після завершення поєдинку президент Анкарагюджю Фарук Коджа, який був незадоволений рішеннями судді, вибіг на поле і вдарив того по обличчю.

Після цього інциденту чемпіонат Туреччини призупиняли, а президента Анкарагюджю довічно відсторонили від футболу.

Зазначимо, що четвертий арбітр матчу Зальцбург — Динамо, Арда Кардешлер, працював головним суддею в матчі Кривбаса з Бетісом (0:2) у відборі Ліги конференцій. Криворіжці вимагали замінити Кардешлера, оскільки він обслуговував товариський поєдинок збірної Росії із Сербією навесні цього року, а під час матчу відмовилися потиснути йому руку.

Нагадаємо, матч-відповідь між Зальцбургом і Динамо відбудеться у вівторок, 27 серпня. Кияни програли перший поєдинок із рахунком – 0:2.