УКР РУС

Барселона здобула важку перемогу над Атлетіком – шедевр Ямала, настирливість Лєвандовскі, 60-мільйонний новачок знову не зіграв

24 серпня 2024 , 22:02 / Читать на русском

Відбувся черговий матч другого туру Ла Ліги, в якому Барселона приймала Атлетік.

Ла Ліга. 2-й тур

Барселона – Атлетік – 2:1

Голи: Ямал, 24, Лєвандовскі, 75 – Сансет (пен.), 42

Команди провели рівний перший тайм і справедливо пішли на перерву з нічийним результатом. Щоправда, потішити вболівальників голами вдалось. Відкрив рахунок на табло Ламін Ямал.

Лєвандовскі запросив на день народження лише трьох гравців Барселони – дружина поляка стала зіркою вечора

17-річна суперзірка "кулес" змістився з правого флангу в центр і неймовірним ударом закрутив під дальню стійку. Від такого пострілу за голову схопився навіть 60-мільйонний новачок Барселони Дані Ольмо, якого клуб досі не може заявити через фінансові проблеми. 

Атлетік відповів наприкінці першого тайму. Ще один суперталант каталонців Пау Кубарсі сфолив у власному штрафному майданчику. Арбітр після перегляду VAR вказав на пенальті, який впевнено реалізував Сансет. 

Загалом більше шансів вирвати перемогу прогнозовано мала Барселона. Каталонці створили чималу кількість нагод, але реалізувати їх не вдалось. Найбільше моментів змарнував Роберт Лєвандовскі. Поляк двічі поцілив у каркас воріт, а в екваторі другого тайму впритул розстрілював ворота суперника, але його удар відбив 20-річний Алекс Паділья. 

У підсумку Роберт таки добився бажаного й вивів Барселону вперед. Паділья невдало скинув на 11-метрову позначку, де Лєвандовскі майстерно переправив м'яч повз оборонців суперника, влучивши точно в кут. 

Таким чином, Барселона вдруге поспіль здобула перемогу з рахунком 2:1 у новому сезоні Ла Ліги та тимчасово ділить першу сходинку турнірної таблиці з Сельтою.