УКР РУС

Ліга чемпіонів: Славія Прага з двома скасованими голами програла Ліллю, Динамо Загреб розгромив Карабах

21 серпня 2024 , 00:02 / Читать на русском

Відбулися чергові матчі кваліфікації Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів 2024/25, плей-офф кваліфікації. Перші матчі

Буде-Глімт – Црвена Звезда – 2:1

Голи: Бйортуфт, 52, Маатта Дибвік, 62 – Мімовіч, 75

Динамо Загреб – Карабах – 3:0

Голи: П'яца, 29, Куленовіч, 75, 80

Лілль – Славія – 2:0

Голи: Девід, 52, Жегрова, 77

Буде-Глімт мінімально обіграв Црвену Звезду. У рідних стінах норвежці записав у свій актив уже сьому перемогу поспіль. Перший тайм пройшов за тотального домінування господарів поля. Втім, на 44-й хвилині серби неочікувано відправили м'яч у ворота, щоправда, з офсайду.

"У Зальцбурга менталітет, як у Шахтаря": український легіонер озвучив рецепт успіху Динамо у плей-офф Ліги чемпіонів

По перерві Бьортуфт вивів господарів вперед. Вже за десять хвилин перевагу подвоїв Маатта, забивши з меж карного майданчика. Мімовіч зумів відквитати один м'яч, але сербів це не врятувало. Буде-Глімт здолав Црвену Звезду з рахунком 2:1.

У іншому матчі кваліфікації Динамо Загреб обіграло Карабах. Ще на другій хвилині Андраде забив, але гол скасували через положення поза грою. Більше азербайджанцям так і не вдалося відправити м'яч у ворота. Натомість П'яца ще до завершення першого тайму вивів свою команду вперед.

Під завісу зустрічі Куленовіч забезпечив своїй команді перемогу. Йому знадобилося лише п'ять хвилин, щоб оформити дубль і зробити рахунок 3:0 на користь хорватів. 

Лілль зустрівся із празькою Славією. Рідний стадіон парижан ще не готовий до матчів після проведення Олімпіади-2024, тож Лілль приймав чехів на Стад Дю Ено. Це не завадило французам впевнено обіграти суперників та наблизитися до ЛЧ.

В першому таймі глядачі так і не побачили голів, хоч Лілль і створив чимало перспективних моментів. Вже по перерві Девід з передачі Гаральдссона відправив м'яч у ворота. Огбу швидко відповів, та рефері зафіксував гру рукою. Перевагу господарів подвоїв Жегрова, який відзначився, забивши головою. За декілька хвилин Славія Прага знову забила, втім, гол скасували через офсайд.