УКР РУС

Капітан залишив збірну Німеччини – відчув втому ще до Євро-2024

19 серпня 2024 , 20:54 / Читать на русском

Півзахисник Барселони Ілкай Гюндоган завершив міжнародну кар'єру та більше не гратиме за збірну Німеччини.

Про це сам футболіст повідомив у своїх соціальних мережах.

Модріч планує зіграти на ЧС-2026 – йому буде майже 41 рік

"Дорога футбольна Німеччино! Після кількох тижнів роздумів я дійшов рішення, що настав час завершити кар'єру в збірній. Я з великою гордістю згадую 82 міжнародні матчі за свою рідну країну – число, яке я ніколи не міг собі уявити, коли дебютував за національну збірну в 2011 році.

Найяскравішою подією для мене стала величезна честь, коли я зміг очолити команду як капітан на нашому домашньому чемпіонаті Європи. Але ще до турніру я відчув деяку фізичну і ментальну втому, яка змусила мене задуматися. Матчів на клубному та міжнародному рівні не стає менше.

Я продовжу вболівати за цю збірну і дуже сподіваюся, прогрес буде продовжено – і тоді ніщо не завадить нам стати одними з головних претендентів на титул чемпіонів світу 2026 року. У нас фантастичний тренер, дійсно сильна команда і чудовий командний дух.

Дякую всім уболівальникам, співробітникам, тренерам і товаришам по команді, які супроводжували мене в цій подорожі. Це була честь! Дякую, Німеччино! Ваш Ілкай", – написав Гюндоган.

За збірну Німеччини Гюндоган дебютував у жовтні 2011 року. Загалом провів 82 матчі, у яких відзначився 19 забитими м'ячами, та віддав 8 гольових передач. Через травму він пропустив переможний для Німеччини чемпіонат світу-2014.