УКР РУС

У Зальцбурзі виділили двох гравців Динамо, які можуть створити небезпеку в матчі ЛЧ

17 серпня 2024 , 16:40 / Читать на русском

Прес-служба Зальцбурга насипала компліментів киянам перед матчем плей-офф раунду Ліги чемпіонів.

"Динамо! Це ім'я, без сумніву, знайоме досвідченим футбольним уболівальникам. Динамо виховало багато відомих гравців, серед яких Сергій Ребров, Віктор Циганков та Віталій Миколенко. Колишній гравець збірної Австрії Александар Драговіч також колись виступав за "білих-синіх".

Шацьких оцінив перспективу Динамо у матчі проти Зальцбурга

Найбільшою клубною легендою є чинний президент УАФ Андрій Шевченко. Нападник зробив прорив у Динамо, перш ніж заробив собі ім'я в Мілані та Челсі, вигравши "Золотий м'яч" 2004 року. Та він не єдина ікона клубу, яка виграла цю нагороду – Ігор Бєланов (1986) та Олег Блохін (1975) виступали в епоху, коли українці були постійними гравцями на найбільшій арені Європи з революційним для того часу типом пресингового футболу.

У сезонах 1974/75 і 1985/86 Динамо було володарем Кубка володарів кубків і тричі виходило у півфінал Кубка УЄФА (колишньої версії Ліги чемпіонів). Кияни щороку ставали чемпіонами України з 1993 по 2001 рік. Нині Динамо не зовсім відповідає своєму славному минулому – останній чемпіонський титул воно виграло у сезоні 2020/21.

Сьогодні у команді Олександра Шовковського вражає новий півзахисник Олександр Піхальонок. Найдорожчим гравцем у складі Динамо є 22-річний нападник Владислав Ванат, ціна якого становить близько 10 мільйонів євро. Наразі він забив один гол і віддав дві результативні передачі в чотирьох матчах кваліфікації", – йдеться на офіційному сайті Зальцбурга.

Нагадаємо, що перший матч протистояння між Динамо та Зальцбургом відбудеться 21 серпня в польському Любліні. Стартовий свисток зустрічі прозвучить о 22:00 за київським часом. Матч-відповідь зіграють 27 серпня у Зальцбурзі.

Обидва суперники перенесли матчі в національних чемпіонатах, щоб підготуватися до гри проти одне одного.